Att ansöka om banklån på nätet

Så här går det till

Ansökningen går vanligtvis i två steg där du först anger önskad lånesumma och personnummer. Dessa uppgifter kontrolleras automatiskt mot register som årsinkomst, betalningsanmärkningar osv. Beroende på om du uppfyller långivarens kriterier kommer du därmed få ett snabbt besked om du är kreditvärdig och kan fortsätta processen mot steg 2.

Fördelarna att ansöka om lån på nätet

Den största fördelen är förmodligen snabbheten i hanteringen. Du behöver inte avsätta tid till att besöka ett eller flera bankkontor eller att få tag på kontaktpersoner. Beskedet får du relativ omgående och behöver inte slösa tid på att vänta.

Låta någon annan hitta bästa banklånet för dig

Det finns sk oberoende låneförmedlare som kan jaga lånet åt dig. Fördelen med det är att endast en kreditupplysning görs och att låneförmedlaren kontaktar kreditbolag och presenterar olika låneförslag för dig att välja bland. Exempel på sådana låneförmedlare är Lendo och MyLoan.

Vanliga krav från långivarna

  • Att du är 18 år fyllda
  • Att du har en årsinkomst över en viss nivå (olika för olika långivare)
  • Att du inte har några betalningsanmärkningar (i vissa fall 2 år bakåt i tiden)

Bra att veta

  • Skuldräntan är avdragsgill i deklarationen. 30% av skuldräntorna har du rätt att dra av (upp till 100 000 kronor).
  • Det finns olika försäkringar man kan koppla till lånet som kallas betalningsskydd. Om du skulle bli ofrivilligt arbetslös så får du hjälp av försäkringen med återbetalningen.

 Banklån

Om säkrabanklån.se

Vi strävar efter att alltid visa upp den bästa listan med seriösa långivare och rejtar efter följande:

  • Låg ränta
  • Bra villkor
  • Flexibel återbetalningstid
  • Lånesumma
  • Bolaget bakom lånet

På vår lista kommer du aldrig hitta SMS-lån eller andra oansvariga låneformer!

 

Blancolån från Bank Norwegian

Bank Norwegian är helt klart en av våra favoriter och faktiskt den enda aktören som erbjuder ett blancolån på hela 400 000. Dessutom är det lätt att ansöka på nätet och det går även snabbt att få svar.

Läs mer hos Bank Norwegian

Lendo - låt experterna göra jobbet åt dig!

Idag är det lätt att ansöka om lån på nätet men det finns en baksida med att söka hos flera långivare och det är att det kommer tas en kreditupplysning per ansökan. Det smarta med Lendo är att endast en kreditupplysning kommer tas. Lendo skickar sedan ut förfrågningar till de olika långivarna och presenterar detta för dig. Ett smart sätt att låta experterna göra jobbet åt dig helt enkelt!

Läs mer hos Lendo